Novinář v popkultuře: Sex ve městě

carrie_bradshawNew York je město neomezených možností, což dokazují i příběhy čtyř atraktivních žen z Manhattanu, včetně úspěšné novinářky, která „ví hodně o sexu a nebojí se zeptat“ z veleúspěšného seriálu Sex ve městě.

Jednou z hlavních postav je Carrie Bradshaw, pro kterou se stalo vášní a zároveň milovanou prací psaní sloupků s názvem „Sex and the City“ pro deník The New York Star. Její sloupky se zaměřují na sexuální eskapády, uvažuje o vztazích mezi muži a ženami, randění a životě v New Yorku. Do svých sloupků vkládá svůj osobitý humor. Inspirací jí jsou její vlastní bohatý společenský život a životy jejích přátel, především nejlepších kamarádek.

Carriinou inspirační rutinou pro psaní se stala setkání s kamarádkami při večeři v restauraci, baru nebo v poklidu domova, kde probírají svoje střídavé úspěchy či neúspěchy ve vztazích. Pro Carrie je také naprosto charakteristické, že pro dobrý sloupek je schopná vyrazit do terénu – baru nebo klubu plného atraktivních mužů a svými ženskými zbraněmi z mužů dostat odpovědi na její otázky. Carrie pak s hlavou plnou myšlenek a zapálenou cigaretou usedá za notebook a pouští se do psaní svých sloupků.

Mnoho novinářů má dva sny – vydání své vlastní knihy a získaní prestižního místa. Carrie se podařilo splnit si tyto sny oba. Na nabídku zformování jejích sloupků do knihy ihned souhlasně kývla a dobře udělala, protože kniha se v krátké době stala velkým hitem. Prestižní místo na sebe nenechalo dlouho čekat a Bradshaw získala pozici redaktorky na volné noze pro jeden z nejslavnějších časopisů světa – Vogue. Její začátky zde nebyly zrovna nejšťastnější.

Na seriál a zobrazení této sloupkařky se samozřejmě snesla i řada kritiky, ta se točí zejména kolem nákladného života, který postava vede, přestože jejím jediným příjmem je plat za článek, který vychází jednou týdne.

Přidat komentář